Suomen AGU ry.

Suomen Agu ry. on yhdistys, joka on tarkoitettu agu-tautia sairastavien perheille ja läheisille sekä muille henkilöille ja yhteisöille, joita AGU-tauti kiinnostaa ja koskettaa. Yhdistyksessä on noin 110 AGU-perhettä sekä kannatusjäseniä.

Kuvassa Kaisa, 7v.,
ratsastusterapiassa
ensimmäistä kertaa.
Yhdistyksemme pääasiallinen toiminta on olla vertaistukena sekä tiedonvälittäjänä AGU-perheille ja läheisille.
Jäsenistömme kanssa tapaamme vuosittain pariin otteeseen. Erityisesti pääsiäisenä järjestettävä  tapaaminen kerää vertaistukea koko Suomesta.
Yhdistyksen tarkoitus on myös edistää lääketutkimusta, jolla AGU-sairaus saataisiin pysäytettyä. Katso tästä lisää STOP AGU! -välilehdeltä.

Aspartyyliglukosaminuria eli AGU on suomalaiseen tautiperintöön kuuluva
peittyvästi periytyvä aineenvaihduntasairaus, joka johtaa kehitysvammaisuuteen.
Lisää taudista Mikä on AGU-tauti? -sivulla.

Yhdistyksen sähköposti aguyhdistys@gmail.com

Yhdistyksen hallituksen esittely on sivulla Yhdistys.
Katso oikeasta laidasta yhdistyksen ajankohtaisia asioita. Siellä lisää tietoa mm. tapaamisista.

HUOM!

Yhdistys on hakenut uutta rahankeruulupaa Poliisihallinnolta. Kun uusi lupa on saatu, voimme jatkaa varainkeruuta.  Rahankeräyksellä rahoitetaan AGU-lääketutkimukseen liittyvviä kuluja.
Keräyksestä ja kohteesta lisätietoa sivuilta stopagu.fi  raretrait.com sekä Elävä AGU.